петък, 28 ноември 2014 г.

КАК ДА СЕ ПРОДАДЕТЕ ИЗГОДНО?





Не се продават само онези, които никой не иска да купи.
Как да се продадете обаче добре, в конкурентна среда?

Когато предстои оглед, поставете се на мястото на купувача и си представете, какво  би искал той да види. Постарайте се да изглеждате като корица на списание за зеленчуци. 
Приведете се в търговски вид!
Като за начало, защо не се изкъпете! Знам, че е петък и до неделя има много време, ама с миризмата на пот, ще разгонете не само
конкуренцията, ами и купувача. Не е лошо и да се обръснете. Амбициите ви да си пуснете брада под мишниците като член на ZZ Top, я оставете за друг път. Подменете тапетите по лицето си. Изциклете бръчките! Изтъркайте ръждивите места от тапицерията и арматурата.
Измийте си зъбките. Няма нужда да храчите магданоз по купувача. Променете изражението си. Изперете дрехите. Лекетата си ги оставете вкъщи. Ако сте момченце, време е да си изчистите черното под ноктите. Колкото и да ви е официален анцуга, забравете го във фитнеса.

Бъдете скъп предмет за две минути!
Когато тръгнете да се продавате, е много важно, предварително да знаете, каква цена да поискате за себе си.
Определяйте цената въз основа на онова, което желаете да получите. Не бъдете скромни. От тригонометрия, разбирате ли? Не! Нищо, кажете, че разбирате. И купувачът толкова разбира. Направете си експертна оценка. И на двамата ни е ясно, че ще се надцените, но и винаги може да смъкнете цената. Мъничко.

Не подхождайте към себе си – емоционално. Каквото и да ви дрънкат по телевизията, никога не забравяйте: Не сте уникален! Съжалявам. 
Такива като вас,  има навсякъде и по много, така че гледайте на себе си като на предмет, който се опитвате дa пробутат изгодно.
Не си въобразявайте, че Дяволът ще купи душата ви, не е толкова прост.

Когато се продавате се дръжте като „гълъбчето на мама”. Ето, ларинксът ви е от нея,  бюстът също, възползвайте се!


Ако сте красив екземпляр, изхвърлете ненужните и непотребни вещи – съпруг, любовник или настойник. Нека да има простор за следващия.  Надявам се, че той няма да има проблеми с кранчето.
Ако вече сте се продали, 
молете се само печелившите числа от спортния тотализатор, да останат по-дълго в неговия джоб. Другите нека  протестират! А и те защо протестират, защото джакпотът не е в тях.

Парите не миришат лошо като...„Рефан”. Питайте Азис! 
Той разбира от продажби.



Няма коментари:

Публикуване на коментар